Izvor sigurne i ugodne mirovine

CaliVita počiva na tri temeljne ideje: očuvanje zdravlja, profitabilan i nerizičan posao te marketing suradnje (Share marketing). Najbolji dokaz za to su zdravi i uspješni članovi CaliVite koji i nakon što su ostvarili financijsku sigurnost, nastavljaju pomagati prenošenjem svog znanja i iskustva onima koji tek počinju.

U životu svakog od nas dođe trenutak kada se zapitamo: kako ću uzdržavati sebe i svoju obitelj nakon što odem u mirovinu? Neki će si to pitanje postaviti ranije, pa će ranije i početi planirati, no kod velike većine ovo se pitanje postavi kasno (koji put prekasno) ili čak nikada. Činjenica je da sami moramo brinuti o našoj mirovini jer vidimo da ogromne bankovne korporacije ili vlade, posezanjem u životne ušteđevine i mirovinske fondove, iza sebe ostavljaju milijune zabrinutih građana koji ne znaju što će biti s njihovim mirovinama.

Raditi 40 godina?
»Državni marketinški plan« od pojedinca traži da radi 40 godina i plaća poreze u zamjenu za određeni iznos mirovine koji će dobivati mjesečno nakon umirovljenja. Problem je što se državni mirovinski sustavi financiraju novcem od poreza koji plaćaju zaposleni. U razvijenim zemljama populacija stari, natalitet opada, a opada i broj zaposlenih koji osiguravaju stabilnost mirovinskog sustava za rastući broj umirovljenika. To znači da bi se, bez velikih strukturalnih promjena, državni mirovinski sustav mogao srušiti. Drugi su problem privatni mirovinski fondovi, koji vaš novac uglavnom ulažu na burzi. Znači, kada burza raste, rastu i vrijednosti mirovinskog fonda. Međutim, kada dođe do pada na burzi, kao što se događa posljednjih godina, mirovine također opadaju. Takav razvoj događaja može mnoge ostaviti bez odgovarajućeg prihoda.

 

Pasivan prihod kao mirovina

Izvor sigurne i ugodne mirovine
»Životni marketinški plan« trebao bi uključivati plan za prikupljanje odgovarajućih sredstava za pokrivanje svih životnih troškova nakon umirovljenja. Tu treba uključiti i izgledno više troškove zdravstvenog osiguranja u kasnijoj životnoj dobi i, podjednako važno, osigurati dovoljno sredstava za naše najbliže nakon naše smrti. Mnogima to izgleda kao prevelik, ako ne i nemoguć zadatak.
Iako je puno novaca u banci dobra ideja, to nije neophodno za sigurnu i ugodnu mirovinu. Ono što je potrebno je redoviti mjesečni pasivan prihod koji prelazi vaše mjesečne troškove.
Što je pasivan prihod? To je svaki prihod za koji ne radite aktivno. Pasivan prihod dolazi od vaših ulaganja. Primjerice, tantijemi od knjiga, glazbe ili mrežnog marketinga, renta od ulaganja u nekretnine, dividende od dionica, kamate na obveznice itd. Kada vaš pasivan prihod preraste vaše mjesečne troškove, tada postajete neovisni. Sami birate život kakav želite; sami odlučujete da li ćete ostati na poslu ili ćete se povući i raditi ono što volite. Ni na koji način ne ovisite o svom poslodavcu, o svojoj sposobnosti za rad ili o državi.
O ovoj su temi napisane stotine knjiga i nikada nije kasno početi ulagati u svoju financijsku slobodu.
CaliVitin marketinški plan može vam pomoći u izgradnji profitabilnog poslovanja u mrežnom marketingu, koje će donositi visoke prihode. Ako uz nas izgradite čvrstu i dobro organiziranu mrežu, ona vam može osigurati pasivan prihod kroz izdašne bonusne isplate i premije.
Većina vas o mirovini razmišlja kao o dalekoj budućnosti, kad ostarite i umorite se od života provedenog na poslu i podrazumijeva život ispod standarda, uz malu mirovinu koja će vam jedva dostajati do kraja mjeseca… Jer to je ono što vidite oko sebe. Ali mi se s time ne slažemo! Mi vjerujemo da se uz dobar plan i predan rad u razdoblju od 3 do 5 godina može stvoriti preduvjet za dobru pasivnu zaradu s kojom se i vi možete »umiroviti« i upravljati vlastitim životom.

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)