VIRUSI SU SPREMNI. BUDITE I VI!

Svake nove zime susrećemo stare brige – prehlada, hunjavica, šmrcanje, gripa, slika virusapreznojavanje, bolovi… Spremni su toplomjeri, deke, vrući čaj, limun, med. No kako nam iz godine u godinu virusi spremaju nova iznenađenja, postaju sve opasniji, promjenjiviji, suprotstavljanje njima predstavlja pravi izazov. Vrlo često virusi i bakterije nađu način kako osujetiti moderne lijekove na kojima je radila čitava vojska istraživača, postajući otporni i još opasniji. Stoga je jasna potreba za što učinkovitijim imuno sustavom koji će svojim djelovanjem biti „korak ispred“. Kao što virusi sa nama dijele suživot na ovom planetu, dijele ga i mnoge biljke koje sadrže tvari protuvirusnog djelovanja. Upravo njih možete pronaći u naša dva proizvoda – Samburex i Virago.

imuno paket SambuRexSamburex je biljni pripravak u tekućem obliku čiji aktivni sastojci svojom sinergijom predstavljaju učinkovitu, prirodnu zaštitu i podršku imunološkom sustavu. Osobito ju preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, osobama sklonim prehladi i infekcijama dišnih putova, slabokrvnim i kronično umornim osobama. Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu kozlinca (Astragalus) i rudbekije (Echinaecea) na prvi znak prehlade. I zaista, bobice bazge u kombinaciji s rudbekijom i kozlincem najbolji su izbor u razdoblju zimskih infekcija za djecu i odrasle. Njihova uloga je spriječiti prehladu i respiratorne infekcije, smanjiti njihovu težinu i vrijeme trajanja na način da pojača proizvodnju imunoloških stanica, suzbije djelovanje i spriječi umnažanje virusa. Ove biljke predstavljaju zaštitu od uobičajenih infekcija sluzokože nosa, ždrijela, pluća, želuca i crijeva (prehlada, gripa, bronhitis, upale nosne sluznice i sinusa, crijevne infekcije, povišena temperatura).

  • Bobice bazge sadrže tvari koji mogu onemogućiti prodor virusa u stanice te njegovo umnažanje unutar stanice. Bazga posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Prema studijama, uzimajući bazgine bobice znatno se skraćuje trajanje prehlade i gripe – bolest je kod ispitivane skupine trajala 2 dana, dok kod placebo skupine traje 7 dana. Iako ćete i dalje trebati 5-7 dana odmora, to ćete vrijeme provesti s bitno smanjenim tegobama i s manjom opasnošću od komplikacija.
  • C vitamin – od svih vitamina ima najvažniju ulogu u imunološkoj obrani tijela. Nužan je za pokretljivost leukocita i njihovu učinkovitost protiv napadača te djelovanje glavne žlijezde imunološkog sustava – timusa.
  • Kozlinac (Astragalus membranaceus) je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-stimulirajuće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.
  • Rudbekija (Echinacea) – statistički podaci u više od 700 studija i analiza upućuju da rudbekija smanjuje rizik od prehlade i gripe za čak 58%. Biljka povećava razinu properdina, tvari koja je uključena u tjelesni sustav otpora virusima i bakterijama. Druga tvar, echinacin, štiti stanice od djelovanja virusa mehanizmima sličnim djelovanju interferona. Rudbekija je izvrsno sredstvo za čišćenje krvi, smiruje upalu, izuzetno pomaže kod bakterijskih infekcija kože snažno potičući zacijeljenje.
  • Cink ima izuzetno značajnu ulogu u radu imunološkog sustava jer razmjerno njegovom nedostatku u organizmu slabi i naša sposobnost obrane od virusa te se povećava rizik za nastanak imunoloških poremećaja.

Virago je biljni pripravak u tabletiranom obliku, formuliran s ciljem pojačati djelotvornost snaga obrane (stanice imuniteta) uz istodobnu izravnu ulogu u inaktivaciji virusa. imuno paket VirAgoSpecifično djelovanje Viraga daju aktivni sastojci koji djeluju dvostruko na način da izravno uništavaju viruse, te podižu imunitet. Virago se preporučuje osobama krhkog imunološkog sustava koje često imaju herpes, onima koji su skloni infekcijama dišnog sustava, koje imaju infekciju HPV-om (genitalne ili kožne infekcije), osobama sa kompromitiranim imunološkim sustavom kao dodatna pomoć za njegovo jačanje (zloćudne bolesti), osobama koje pate od kroničnog umora i iscrpljenosti te rekonvalescentima kako bi se brže oporavili. Dugoročno, najveća imunološka korist i zaštita postiže se kombinacijom Viraga i probiotika (Acidophillus, Probiobalance).

  • List masline – za protuvirusni učinak masline odgovorna je elenolna kiselina koja usporava virusno umnažanje te tako organizam dobiva dovoljno vremena i mogućnosti da krene u napad. Tvari iz lista masline doprinose liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija.
  • Mačja kandža (Uncaria tomentosa) među najpoznatijim je amazonskim biljkama. Južnoamerički Indijanci koriste ju već 2000 godina, a u srž znanstvenog zanimanja dospjela je zbog svojih sposobnosti – uništava viruse, smanjuje povišenu temperaturu, smanjuje upalu, djeluje protutumorski, a prema nekim novijim zapažanjima može pružiti zaštitu od uzročnika atipične upale pluća (virus SARS). Uncaria djeluje i na imunološki sustav prvenstveno poticanjem stvaranja limfocita te jačanjem njihove aktivnosti, a znamo da su u borbi protiv virusa limfociti najvažnije stanice.
  • Aminokiselina lizin ima specifično antivirusno djelovanje, a posebno učinkovito sprječava širenje virusa herpesa simplex, genitalisa i zooster (ometa sintezu enzima nužnog za uspješno razmnožavanje i djelovanje virusa).
  • Pau d’ Arco (taheebo) – veliko stablo iz tropskih prašuma Južne Amerike poput dobroćudnog diva čuva naš imunitet. Danas se smatra najmoćnijom od poznatih ljekovitih biljaka čiji jedinstveni spojevi (lapachol, lapachenol, kinoni) štite od virusa i bakterija, koče razvoj gljivica i parazita, štite od zloćudnih oboljenja, smanjuju bolove. Djelovanje spojeva je dobro znanstveno dokumentirano i koristi se za čitav niz najtežih bolesti. Mikrobiocidno djelovanje (uništavanje štetnih klica) se pripisuje poticanju tkivne oksigenacije (povećanje snabdjevenosti tkiva kisikom) čime izravno doprinosi uništavanju bakterija, gljivica, parazita i virusa.

Specijalna ponuda do 31. prosinca!   produženo do 28. veljače 2013.
Naručite i isprobajte SambuRex ili Virago uz GRATIS poštarinu!

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)